SzülőknekKedves Szülők, Nagyszülők!

A Petőfi neked… iskolai projekt lezárásaként találkozásra hívjuk Önöket. Gálaműsor keretében értékeljük az elvégzett feladatokat. A műsor utána terített asztal mellett beszélgessünk, ismerkedjünk. 

Hogy még kellemesebb legyen a találkozás, édes legyen az együttlét, kérjük, vegyenek részt süteménysütő versenyünkön.


Nevezni két kategóriában lehet:

Hagyományos, hiszen 200 éves születésnapot ünneplünk:

Hagyományos süteményeket várunk, amelyet akár Petőfi Sándor is ehetett volna. A kedvenc ételeiben szereplő alapanyagok közül, legalább egyet tartalmaznia kell a süteménynek: fahéj, kávé/kávélikőr, ánizs, vanília, dió, mák, szárított gyümölcsök, tejföl, túró, tepertő, zsír, diákcsemege 


Reform, hiszen Petőfi nagy reformer volt:

Petőfi Sándor a reformkor egyik kiemelkedő alakjaként a jobbító változtatásokban hit. Mi is hiszünk ebben, ezért ebben a kategóriában egészséges alapanyagokból (pl. teljes kiőrlésű liszt, gluténmentes liszt, laktózmentes, cukormentes stb.) készült süteményeket várunk. Ez jelentheti egy régi recept újragondolását is.

További részletek/ zsűrizés szempontjai:

- egy személy több süteménnyel is nevezhet, sőt lehet családi nevezés is

- a versenyeztetésre szánt sütemények köre szabadon választott, lehet édes, sós. Kérjük, kerüljék a vajkrémes édességeket, a szárazabb tésztákat részesítsék előnyben!

- az elkészült süteményeket 2023. április 04-én reggel kérjük az iskolában, a tanáriban leadni

- a nevezőktől 25 szelet/db süteményt kérünk - A zsűri értékelni fogja, hogy megjelenésében hogyan tud kötődni Petőfihez ( Pl. Lehet a szeletekből kirakni Petőfi nevét, 1848-as számot, piros -  fehér -  zöld szín stb.) /a zsűrizésre elfogyasztott 5db süteményen kívül, az esti zárórendezvényen fogjuk feltálalni a többit.

- Kérjük a készítő és a sütemény nevét egy külön borítékban mellékeljék, a tálcára csak a sütemény fantázianeve kerüljön. A boríték tartalmazza továbbá a sütemény receptjét is.

- A süteményhez felhasznált alapanyagokról, a vásárlást igazoló blokkot kérjük megőrizni, az esetleges későbbi beazonosíthatóság miatt. Köszönjük!

- Kérjük, náthás/köhögő, fertőző beteg személy ne vegyen részt a versenyen a tovább fertőzés miatt. Akkor sem, ha egy a közös háztartásban élő családtagja beteg. Köszönjük! 


A süteményeket zsűri fogja értékelni az alábbi szempontok alapján:

- ízvilág

- kinézet, látvány  

- egészségesség (Csak Reform kategória!)

- összetevők

Mindkét kategóriában az első 3 helyezettet díjazzuk, minden résztvevőt oklevelet kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Kedves Olvasó! Szeretettel köszöntünk oldalunkon. 😀 Mit jelent nekünk Petőfi Sándor a költő, a forradalmár, a szerelmes férfi? Mit jelent...